Vägar vidare

Det finns väldigt mycket information på webben och som du vet är det många gånger svårt att hitta i detta flöde. Du kanske heller inte alltid har tillgång till dator. Sök gärna upp oss så kan vi tillsammans och med hjälp av våra datorer lotsa dig och ge dig verktyg!

Här följer några användbara adresser och portaler:

www.studera.nu

www.utbildningsinfo.se

www.skolverket.se
Sveriges nationella myndighet för barnomsorg, skola och vuxenutbildning.

www.distansutbildningar.se
Information om olika slags distansutbildningar.

www.syoguiden.com
Här finns allt om studier och arbete, inte bara i Sverige utan i stort sett hela världen. Mycket att läsa, men lite rörigt.

www.csn.se
Centrala studiestödsnämnden. Bra information om studieekonomi.

www.uhr.se
Universitets- och högskolerådet. Länkar till universitet och högskolor, antagningsstatistik, värdering/bedömning av utländsk  högskoleutbildning m.m.

www.folkhogskola.nu
Adresser till alla folkhögskolor.

www.yhmyndigheten.se
Myndigheten för yrkeshögskolor och kvalificerad yrkesutbildning.

www.studeravidare.se
Information om olika högskolestudier.

www.kyguiden.se
Tidning om KY-utbildningar.

www.arbetsformedlingen.se
Arbetsförmedlingen. En bra sida där man hittar mycket information. Yrkesbeskrivningar, intressetester, kunskapstester, arbetsmarknadsutbildning, hur man söker arbete, lediga jobb m.m.

www.gymnasium.se
Information om alla gymnasium och program.

www.studentum.se
Information om alla slags utbildningar i Sverige och utomlands.

www.kurser.se
Här kan du hitta kurser inom allt från språk, hantverk, historia men även kurser som är mer åt aktivitetshållet som dans, foto osv.