restaurang2

Kök och servering

Inriktningen förbereder dig för arbete i kök eller matsal. Vilken inriktning du vill fördjupa dig mer inom väljer du i årskurs 3. Du lär dig att sätta samman matsedlar, grunderna i matlagning, planera arbetet, välja råvaror, lägga upp maten på ett attraktivt sätt, servering, hygien (haccp), egenkontroll, inblick i mattrender och anpassad kost (ex. mat för veganer, allergiker, diabetiker).

Efter utbildningen har du stora möjligheter att få jobb direkt och eftersom du utbildar din inom en internationell bransch ligger hela världen för dina fötter!

Karaktärsämnen
Hygien, 100 p
Livsmedels och näringskunskap 1, 100 p
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p
Service och bemötande 1, 100 p
Inriktning Kök och servering
Matlagning 1, 100 p
Mat och dryck i kombination 1, 100 p
Servering 1, 100 p