restaurang

Restaurang och livsmedel

Drömmer du om att arbeta som kock, servitör eller servitris? På vårt program Restaurang och livsmedel kan din dröm bli sann. Här får du lära dig laga mat av erfarna lärare, komponera matsedlar, arbeta med smak, doft och form, näringslära och så klart att ta hand om gästerna. Vi har en alldeles egen restaurang med tillhörande kök och undervisningssalar, där du kombinerar teoretiska studier med praktiska övningar, både i köket och i matsalen. Restaurangen håller öppet för lunchservering för allmänheten, vilket gör att du får många tillfällen att testa dina kunskaper.

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Då får du praktisera på en restaurang eller på annat företag inom branschen. Ett gyllene tillfälle att både skaffa kontakter och testa de kunskaper du fått i skolan. Restaurang- och livsmedelsprogrammet har under åren varit mycket aktivt i olika internationella projekt och utbyten. För närvarande är vi engagerade i ett EU-projekt tillsammans med flera länder. Under de senaste sju åren har elever även fått möjlighet att tjänstgöra i köket på Nobelfesten.

Kök och servering är den inriktning som du erbjuds på vårt gymnasium. Här ingår kurserna matlagning, mat och dryck i kombination samt servering (utöver de programgemensamma kurserna hygien, livsmedels- och näringskunskap, branschkunskap och service och bemötande).

Karaktärsämnen
Hygien, 100 p