Tio nya podcasts skapas i Vimmerby

Elever på Vimmerby Gymnasium har fått prova på att göra podcasts under hösten. Tiotalet olika poddar har producerats och uppgiften har mottagits väl av eleverna.

Det är eleverna i årskurs två och tre som studerar Samhällsvetenskap med medier, information och kommunikation som inriktning som har deltagit i projektet. Till sin hjälp har de haft Amanda Karlsson som är tidigare elev på skolan och som står bakom "Mordpodden".

– Amanda har gått igenom hantverket grundligt för eleverna och har sedan funnits med och givit respons under produktionens gång. Det har varit ett uppskattat projekt bland eleverna som har fått nyttig kunskap om ett nytt område, säger Victora Axelsson som är lärare för gruppen.

Totalt har projektet resulterat i ett tiotal poddar som kommer att släppas den närmaste tiden. Den begränsade tiden har dock gjort att det bara blir ett avsnitt per podcast. Bland de tio finns bland annat "Bucketlisten" som handlar om resor, "KK - kunskap kring sex" samt "Historiens Vingslag". Den sistnämnde har redan släppts och handlar om historien om Nils Dacke. Den småländske hjältens uppror mot kungen Gustav Vasa på 1540-talet har sammanfattats på åtta minuter.

Text och bild är tagen från Vimmerby tidning, ni kan läsa hela artikeln via länken nedan